













Inn i naturen
– personlig invitasjon
Søndag 6. – søndag 13. juli 2025 inviterer Ninni Sødahl og Kristin Koll til et selvorgansiert natur-retreat med 4 solo-døgn.
Velkommen til en ukes selvorgansiert natur-retreat med invitasjon til fordypelse innover. Natur-retreatet understøttes av 4 solo-døgn (alenetid til individuell fordypelse) og et felles program på vei inn og ut av solo-perioden, med naturen som ramme, dialogpartner og veiviser.
Dato
Søndag 6. – søndag 13. juli 2025
Natur-retreatet begynner søndag ca. kl. 16 og avsluttes søndag etter ca kl. 14.30.
Sted
Røldal , Norge
Vi har to ulike, aktuelle lokasjoner i Røldalstraktene. Endelig valg av sted taes når vi ser hvor snørik sommeren blir. Reisetid: 3 timer reise fra Stavanger, 3,5 timer fra Bergen, 4,5 timer fra Oslo i bil.
For dere som ønsker å legge inn flere dager i forkant- eller etterkant vil vi kunne være behjelpelige med å anbefale turer og overnattingssteder.
NB: Fotoene over er fra de to lokasjonene og andre naturbaserte retreat.
Bakgrunn
Det kollektive presset i verden øker. Det er en eksistensiell tilstand for oss alle. Klimakrisen, press på økosystemene og polariseringen mellom mennesker, grupperinger og land øker. Mange føler det der vi er mest sårbare. Mange opplever håpløshet. Vi trenger en radikalt annerledes tilnærming for å være samtidig med endringene, og for å skape det morgendagen etterspør.
Inn i naturen inviterer til å skape i dialog og møter mellom med indre og ytre natur. For både å øke fornemmelsen av å være del av helheten – den sammenvevde dypøkologien, det hellige i natur. Oppøve ens intuisjon og kapasitet til ‘the art of not knowing’; - være samtidig med endringer og det som er i ferd med å oppstå. For å kunne skape og ta valg som er basert på kroppslig erfaring, integrert i kroppen.
Ramme og program
Programmet vi ønsker å teste ut, veksle mellom felles øvelser inspirert av Social Presencing Theatre, Way of Nature og Vækstcenter-pedagogikken, sittende og gående meditasjoner samt refleksjon og utveksling.
Solo-programmet vil bestå av en anbefalt ramme på et sted hver enkelt deltager selv velger, samt noen øvelser hvor noen er ønskelige at alle etablerer i sin soloperiode, mens andre er mer åpne anbefalinger.
Søndag 6. juli – ankomst & komme tilstede(t)
Ankomst basecamp ca klokken 16.
Velkomst, etablere teltleir, aften program og introduksjon
Mandag 7. juli – felles base & samling
Morgensamling, intro indre praksis og nærværsøvelser, refleksjonsprosesser.
Felles vandring, utforske omgivelsene, å lytte til naturen, søke solo-spot.
Aften program: forberede solo periode (definere retreat kolbe/område, sette intensjon, solopartner- avtaler to og to, sjekke utstyr)
Tirsdag 8. juli – SOLO: på vei ut
Morgen samling, start faste (frivillig). Pakke camp utstyr, lage fastedrikk.
Overgang til ‘hellige tid’, vandre ut. Etablere solo camp + møteplass med solopartner.
INN I NATUREN – individuell prosess. Daglig avsjekk med solopartner.
Lørdag 12. juli – SOLO: på vei tilbake
Retur til basecamp. Morgen samling i stillhet
Samle opp, refleksjon og integrasjon.
Søndag 13. juli – avrunde & lande
Morgensamling basecamp.
Forberede avreise, avrunde & pakke
Avslutning med badstu/bad & felles måltid (ettermiddag)
Praktisk
Kostnader
Vi deler på felleskostandene, samt arbeidet med å kjøpeinn og lage mat (lunsj og middag/supper & brød) dagene i basecamp*, utgifter til fastedrikk solodagene* og sauna avslutningsdagen.
*Dag 1: middag (supper og brød), dag 2: Frokost og middag (supper & brød), dag 3: Frokost, lunsj (matpakke) og fastedrikk, dag 4-6: fastedrikk, dag 7: fastedrikk + lunsj og middag (supper og brød), dag 8: Frokost og lunsj.
Dersom du ikke ønsker å faste, eller kun ønsker delvis faste under solo-dagene, evt ønsker mer mat eller snack (nøtter, tørket frukt eller sjokolade) øvrige dager, er alle ansvarlige for å ta du dette med deg selv.
Utstyr
Programmet foregår under enkle fysiske forhold og man har selv ansvar for å frakte nødvendig utstyr til telt overnatting, vandring og opphold ute i fjellet i tilsammen 7 døgn. Alle er ansvarlig for eget utstyr (telt, sovepose, liggeunderlag og annet nødvendig utstyr). Anbefalt pakkeliste deles etter påmelding.
Mangler du utstyr? På frilageret.no kan du leie det meste du trenger til en uke i naturen.
Reise
Alle deltagere er selv ansvarlig for reise til og fra Røldal/Haukeli.
Forsikring
Alle deltagere er selv ansvarlig for egen reise- og helseforsikring.
Værforbehold
Det kan vanskelig forutses hvordan været vil være i Norge i juli. Vi kan vente alt fra nydelig sommervær, til regn og tåke. Det vil derfor ikke være værforbehold for retreatet. I stedet ønsker vi velkommen det som kommer og går med det som er.
Online møte før og etter retreatet
Som del av den felles forberedelse, arrangeres en zoom samtale for samlet gruppe i juni hvor vi som gruppe både hilser på hverandre og programmet presenteres. Her blir tid for en pakke- og utstyrs snakk og andre praktisk spørsmål. Det opprettes også en facebook gruppe for deltagere slik at man kan utveksle om evt felles reise, evt lån av utstyr mellom deltagere og annet praktisk.
Vi inviterer også til en zoom-samtale i august med hele gruppen i etterkant for å samle opp og lande erfaringer og innsikter.
Et retreat for deg?
Natur-retreatet passer for deg som med støtte av et gruppe fellesskap har lyst til å utforske naturen som ramme for fordypelse og indre transformasjon. Det kan være en fordel å ha en veletablert indre praksis (meditasjon, mindfulness, yoga, qigong, el.). Man skal også være fortrolig med å campe i telt under åpen himmel og parat til å tilbringe 4 døgn ute og alene i selskap med den omgivende natur.
Det er ikke en prestasjons- eller overlevelsestur, men forutsetter et basalt godt helbred, selvansvarlighet, selvomsorg og at man kan vandre med oppakning i kupert landskap opp til en time frem til basecamp.
Har du lyst å bli med?
Vennligst sende noen linjer om din erfaring med opphold i natur og motivasjon for å delta til kristin@viddepraksis.no.
Vi inviterer med oss 6-8 personer - det blir første kvinne eller mann til mølla.
Din plass er reservert når du har mottatt mail med bekreftelse.
Ansvarlig fasilitering og arrangement
Ninni Sødahl
Ninni er opptatt av transformative prosesser, både personlig og kollektivt, med helhetsbaserte og regenerative perspektiver som omdreiningspunkt – ‘from ego to eco awareness’.
Hun kommer opprinnelig fra Trondheim og har siden 2005 vært fastboende på Vækstcenteret i Danmark hvor hun siden har vært del av stedets sentrale ledelsesprosesser. Hun har mottatt undervisning av Jes Bertelsen siden 1990.
Ninni er utdannet arkitekt ved NTNU og kroppsbehandler i orientalsk medisin. Kombinert med over 30 års meditativ praksis, har hun gjennom årene deltatt og bidratt inn i utdannelsesforløp, forskningsprosjekter, formidling og undervisning med skapende prosesser som spesialområde – både som individ, i det relasjonelle og de helheter man inngår i. De seneste års arbeide, har handlet om indre og ytre bærekraft.
På NTNU var hun bla. var med i oppstarten avOasen/Kreativ Lab og forskningsprosjektet KRITT (Kreative Prosesser iTverrfaglige Team). Med base i Danmark har hun senere vært del teamet omkring program som Bæredygtig Ledelse – ledelse med hjertet, Sustainable Eco-creation, SkapendeNærvær & Teori U, Way of Nature og Social Precensing Theatre (SPT).
Ninni er sertifisert Social Presencing Theatre (SPT)-fasilitator, en kapasitetstrening i samskapende nærvær, under ledelse av Arawana Hayashi. Hun har siden 2012 samarebeidet med Arawana Hayashi om SPT-research gatherings, kurs og treningsforløp i Danmark, Social Art i Mexico og soom del av SPT Global Sensingteam.
Kristin Koll
Kristin er gründer av Viddepraksis. Hun er dypt dedikert i formidling av praksis og undervisning som bidrar til et dypere livsnærvær – gjennom hjerte, bevissthet og i medansvar for natur og helheter.
Til daglig driver hun Aldente kommunikasjonsbyrå med pasjon for å fasilitere strategiske og kreative prosesser, samskape engasjerende kommunikasjon og sirkulære løsninger - for oppdragsgivere som ivaretar ressursene for nåtiden og dem som kommer etter oss.
For inspirasjon og fordypning av egen praksis har Kristin i en årrekke reist til Vækstcenteret og mottatt undervisning fra bl.a. Hanneli Ågotsdatter, Peter Høeg, Jes Bertelsen, Neel Fasting, Michael Stubberup og Helen Gamborg. Hun har vært tilknyttet Kontemplation som arrangør for Hanneli og Peters undervisning i Norge fra 2018 – 2023, og Michael Stubberups fra 2023 –.
Kristin er også sertifisert Social Presencing Theatre (SPT)-fasilitator, en kapasitetstrening i samskapende nærvær, under ledelse av Arawana Hayashi.
Hun har også mottatt undervisning av Eirik Balavoine i flere perioder fra 1990 til 2014.
Hun har hatt egen daglig praksis i en årrekke.